2015 yılında Boyner Grubu çatısı altında bir sadakat programı olarak kurulan Hopi, bugün yolculuğuna; 17 milyon kullanıcısı ve 30 farklı sektörde pazarlama, finans ve reklam teknolojilerini bir araya getiren sektörünün ilk ve tek ‘müşteri teknolojileri’ şirketi olarak devam ediyor. Dijital perakende sektörüne yeni bir soluk getirme hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Hopi CEO’su Yalın Özcan, “Her konuda kullanıcılarımız için ‘Nasıl fark yaratabiliriz?’ sorusuna yanıt arayarak aksiyon aldık. Bu doğrultuda değişimin parçası değil, öncüsü olan ve trendleri belirleyen bir teknoloji şirketi olmayı sürdürüyoruz. Kullanıcılarımıza eşsiz bir deneyim sunmak için dokuz yıldır yatırımlarımızın neredeyse tamamını dijitalleşme ve ileri teknolojiye yaparak, altyapımızı sürekli geliştiriyoruz” diyor. 2023 yılında 100 milyon dolar üzerinden değerleme ile yatırım alarak sermaye yapısını güçlendiren şirket, 2024 yılında gelir büyümesini ise iki katın üzerine ulaştırmayı hedefliyor. “Fintech alanında farklı çözümler ve kampanyalar ile kullanıcılarımızın alışveriş deneyimini kolaylaştırmaya devam edeceğiz” diyen Hopi CEO’su Yalın Özcan’la yeni dönem hedeflerini konuştuk.
2023 yılı nasıl bir yıl oldu sizin için, yılı ne kadarlık büyümeyle kapattınız? 2024’ün ilk 7 ayı sizin açınızdan nasıl geçti? 2024 yılı büyüme hedefiniz nedir?
2023 yılı bizim için baştan aşağıya yenilendiğimiz bir dönüşüm ve gelişim yılı oldu. Benzersiz müşteri deneyimi için pazarlama dünyasında dijital reklamlarla birlikte iletişimde hız ve esnekliğin artık vazgeçilmez olduğunu öğrendik. Yıl içerisinde ana işimiz olan sadakat programı kapsamında, kullanıcılarımızın ihtiyacına yönelik farklı sektörlerden şirketlerle anlaşmalar yaparak Hopili işlemleri artırmayı önceliklendirdik.
Diese Geschichte stammt aus der Eylül 1 2024-Ausgabe von Ekonomist.
Starten Sie Ihre 7-tägige kostenlose Testversion von Magzter GOLD, um auf Tausende kuratierte Premium-Storys sowie über 8.000 Zeitschriften und Zeitungen zuzugreifen.
Bereits Abonnent ? Anmelden
Diese Geschichte stammt aus der Eylül 1 2024-Ausgabe von Ekonomist.
Starten Sie Ihre 7-tägige kostenlose Testversion von Magzter GOLD, um auf Tausende kuratierte Premium-Storys sowie über 8.000 Zeitschriften und Zeitungen zuzugreifen.
Bereits Abonnent? Anmelden
Değişen dinamiklere uyum dönemi
Değişen iş gücü dinamiklerine uyum sağlayan insan kaynakları departmanlarının 2025 yılı gündeminde ücret politikaları, esnek çalışma, yapay zeka, yetenek yönetimi ve hibrit çalışma gibi başlıklar olacak.
İhracat kayıplarını 2025'te telafi edecek
2024 yılını olumsuz koşullara rağmen yaklaşık 30,5 milyar dolarlık ihracatla tamamlayan kimya sektörü 2025'te hedef büyüttü. 700 bin kişiye istihdam sağlayan sektör, faaliyete girecek Kimya Teknoloji Merkezi ile 2025'te 35 milyar dolarlık ihracat hedefliyor.
2025 sektör için zorlu bir yıl olabilir
2024 yılında yüksek enflasyon, dolar bazında yüksek fiyatlar ve turist sayılarındaki düşüş gibi sorunlarla mücadele eden perakende sektörü için 2025 de kolay bir yıl olmayacak. Sektör, dijitalleşmeye yatırım yapmaya ve verimlilik projelerine odaklanacak.
Yılın ikinci yarısında hareket bekleniyor
Gayrimenkul sektörü, ekonomide sıkılaştırma politikalarına ve gayrimenkul, yüksek kredi faiz oranlarına rağmen 1,4 milyona yaklaşan konut satışı ile 2024'ü hareketli geçirdi. 2025 yılının ikinci yarısında kredi musluklarının açılmasıyla 1,3 milyon konut satışı bekleniyor.
2025'te tüm gözler fiyat artışında olacak
Tarım ve hayvancılık sektörü savaş, enflasyon ve kuraklığın da etkisiyle fiyat artışlarından en çok etkilenen alan olurken, gözler 2025 yılına çevrildi. Her ne kadar beklentiler iyimser olsa da enflasyon dinamikleri gıdada fiyat artışlarının gelecek yıl da devam edeceğini gösteriyor.
Kurulu güçte yenilenebilir enerjinin payı artıyor
115 bin MW'i bulan Türkiye'nin enerji kurulu gücünde 2025'te 7 bin MW'ı aşan kapasite artışı planlanıyor. Kurulu gücün yüzde 55'inin yenilenebilir kaynaklardan karşılandığı sektörde, önümüzdeki dönemde de büyümenin temiz enerjiden gelmesi bekleniyor.
Sektör 1 milyon barajına oturdu
Otomotiv sektörü 2024 yılını 2023 yılına paralel yaklaşık 1,2 milyon adet seviyesinde tamamladı. Kredi maliyetleri ve matrah oranlarına dikkat çeken sektör temsilcileri, bu olumsuz etkilere rağmen sektörün artık 1 milyon adetler seviyesine oturduğunu söylüyor.
"Neoliberal dönem bitiyor 2025 belirsizliklerle geliyor"
Ekonomide yaşanan güç kaymasını neoliberal dönemin bitişi olarak yorumlayan Siyaset Bilimci Soli Özel, \"Dünya 2025 yılına siyaset ve ekonomide belirsizliklerle giriyor\" diyor. Özel, yeni bir dünya savaşı ihtimalini de düşük buluyor.
"Kritik kurumların itibarı yasalarla yükseltilmeli”
2025'te enflasyonun kontrol altına alınabilmesi için ekonomi ile ilgili kritik kurumların itibarını güçlendirecek yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirten Prof. Dr. Hakan Kara, \"Bu durumda, 2026'dan itibaren bir çıkış döneminin yaşanması mümkün” diyor.
“Enflasyonun nedenini azaltacak reformlar yok"
2025'e girerken Türkiye'de hala maliye politikalarının para politikalarını desteklemekten uzak olduğunu vurgulayan Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, \"Enflasyonun yapısal nedenlerini azaltacak reformlar maalesef yok\" diyor.