Pandemi sonrası değişen çalışma düzeni ve özellikle home office ve mobil çalışmanın giderek yaygınlaşması, çalışan verimliliği konusunda da yeni bir dönemin kapısını araladı. Yeni dönemde KOBİ’lerden dev holdinglere kadar tüm şirketlerde çalışan verimliliğinin ölçülebilmesi ve artırılması hayati önem taşıyor. Argus360 da bu hedefe yönelik hizmet sağlayan bir şirket olarak dikkat çekiyor. Argus360 CEO’su Turgut Özada ile şirketin kuruluş hikayesini ve yeni dönem hedeflerini konuştuk.
Kendiniz ve şirketinizin kuruluş hikayesi hakkında bilgi verir misiniz?
35 yıldır her alanda yazılım üzerine çalışıyorum. Türkiye ve bölge coğrafyasında birçok banka ve şirketlerin değişen ihtiyaçları için danışmanlık yaptım ve çözümler ürettim. Çalıştığım ekipler ile her bir projede ihtiyaçların ekonomik krizler, artan rekabet, karlılık beklentileri, regülasyon, güvenlik vb. faktörlere bağlı olarak yıllarca sürekli değiştiğini gözlemledik. Yenilenen ihtiyaçlara cevap verebilmek için de önce kendimizi sonra çözümlerimizi geliştirdik. Tüm bu sistem ve veri odaklı yeni çözümler, dijital dönüşüm çalışmaları sadece maliyet olarak algılandı; yönetimler bu teknoloji yatırımları ile elde edilen faydayı veya yatırımlarının geri dönüşünü görmekte zorlandı. Biz de sağlanan katma değerin parasal karşılığını gösterebileceğimiz, farklı çözüm arayışına girdik ve hedefimizi iş dünyasının temel yapı taşı olan insan faktörüne çevirdik. Şirketler süreç odaklı ve çalışandan bağımsız “Kurumsallık” yolculuğunda ilerlerken, şirketleri şirket yapan, esnek ve çeviklik sağlayan faktörün, o şirketin her seviyesinde değer katan çalışanları olduğunu görüyoruz. Çalışanların verimliliğinin, şirketin verimine doğrudan etkisi var. Biz de bu verimliliğin arttırılması için dünyada benzeri yazılımlara baktık ve sonrasında ARGUS 360’ı Türkiye’de yüzde 100 Türk mühendisliği ile geliştirmeye karar verdik.
Çözümünüzü açıklar mısınız? Şirketler için faydası nedir?
Diese Geschichte stammt aus der Eylül 15 2024-Ausgabe von Ekonomist.
Starten Sie Ihre 7-tägige kostenlose Testversion von Magzter GOLD, um auf Tausende kuratierte Premium-Storys sowie über 8.000 Zeitschriften und Zeitungen zuzugreifen.
Bereits Abonnent ? Anmelden
Diese Geschichte stammt aus der Eylül 15 2024-Ausgabe von Ekonomist.
Starten Sie Ihre 7-tägige kostenlose Testversion von Magzter GOLD, um auf Tausende kuratierte Premium-Storys sowie über 8.000 Zeitschriften und Zeitungen zuzugreifen.
Bereits Abonnent? Anmelden
2025'te 400 fuara milyon kişi gelecek
350 milyon Euro'luk büyüklüğe ulaşan fuar sektörünün 2025'te ivme kazanması bekleniyor. Jeopolitik riskler ve AB'ye vize süreçlerinde yaşanan zorluklar nedeniyle Türkiye'ye ilginin artması ve 400 fuarda 7 milyon ziyaretçi ağırlanması bekleniyor.
BTM'den start up'lara teknoloji merkezi
Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) kuruyor. Merkezde girişimcilerin teknolojik altyapılarına yatırım yapmalarına ve iş dünyasıyla daha etkin bağlantılar kurmalarına olanak tanınacak.
Yapay zeka girişimine yatırım geldi
Adaylar ve işe alım uzmanları arasında yalın ve şeffaf bir süreç yaratıp, işletmelere dokuz kat daha hızlı işe alım ve maliyet tasarrufu imkanı sunan Vinter, Hollanda merkezli ALCORA B.V. firmasından 1,4 milyon Euro tutarında tohum yatırım aldı.
Z KUSAGI MARKALARI DÖNÜŞTÜRÜYOR
Dijital dünyada büyüyüp, etik ve kişiselleştirilmiş deneyimlere önem veren Z kuşağı, markaların odağında. Sosyal medya ve influencer iş birlikleriyle Z kuşağına hitap eden markalar, yeni neslin taleplerine ayak uydurmak için önemli dönüşümler geçiriyor.
"Yenilik yapmayan şirketin geleceği yok"
Yapay zekanın pazarlamada devrim yarattığını vurgulayan 'modern pazarlamanın babası Prof. Dr. Philip Kotler, inovasyon yapmayan şirketlerin geleceğinin olmadığını söylüyor ve \"En net ifadeyle 'yenilik yapın ya da ölün' diyebiliriz\" diyor.
Zeytinyağı kadın girişimcilere emanet
Dünya sıralamasında zeytinde birinci, zeytinyağında ise ikinci olan Türkiye'de, zeytincilik sektörü çok yol katetti. Bu alana kadın girişimci ilgisi de yoğunlaştı. Özellikle zeytinyağında markalı üretim yapan girişimciler, pek çok uluslararası ödüle sahip.
Kayak merkezlerinde doluluk %100'e dayandı
Küresel ısınmanın en çok etkilediği kayak turizminde, kar yağışının kasım ayı sonunda başlaması turizmcilerin yüzünü güldürdü. Erciyes, Sarıkamış ve Palandöken'de sezon erken açılırken, Kartalkaya ve Uludağ'da doluluklar yüzde 90-100 seviyelerine ulaştı.
KKTC'de 96 milyon Pound yatırım yapacak
Turizm, eğitim ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kıbrıs Developments, ikisi otel olmak üzere dört yeni proje daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kıbrıs Development Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Özbirim, Hedefimiz beş yılda 750 konut üretmek” diyor.
Yurt dışında büyümeye 100 milyon TL yatıracak
Salomon, Merrell ve Jack Wolfskin gibi markaları Türkiye'ye getiren Olgar Grup, 2025'te büyümesine hız katacak. Kazakistan ve Gürcistan'ın ardından Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan'a girmeye hazırlanan şirket, 2025'te 100 milyon TL yatırım planlıyor.
"Batarya işinde Çin'le iş birliği gündemde"
Zorlu AVM'nin satışı haberine \"doğru değil” diyen Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal, grubun bu yıl farklı alanlarda 700 milyon dolarlık yatırım yapacağını söylüyor. Köksal, \"Batarya üretiminde Çin ile iş birliği gündeme gelebilir\" diyor.