Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik, 2010 yılında Koç Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Galatasaray Üniversitesi'nde Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans tamamladı. Aynı anda Pınar'da da pazarlama alanında çalışmaya başladı ve süt sektöründeki en büyük inovasyonlardan biri olan ve oyunun kurallarını değiştiren proteinli süt kategorisinin oluşumuna liderlik etti. Kendini sürekli geliştiren, öğrenmeye ve yeniliklere açık bir yönetici olan Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik, tüm dünyada yaşanan dijital dönüşüme ayak uydurmanın önemini farkederek Pınar'ın e-ticaret girişimini ve dijital dönüşümünü başlatmak için düğmeye bastı. 2021 yılında Pınar'ın tüketiciye doğrudan ulaşmasına olanak vererek adeta bir veri tabanı görevi görecek, tek bir çatı altında tüm ürün portföylerinin birleşebileceği, tüketicilerin de direkt markayla bağ kurmasını sağlayacak PınarOnline'ı hayata geçirdi.
Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik, dünyada yükselen 'Direct to Consumer' trendini, PinarOnline'ın hikayesini ve bu modelin sektörde yarattığı farkı Fast Company için anlattı...
DTC'NİN ÇIKIŞ NOKTASI
'Direct to Consumer', yani 'Doğrudan Tüketiciye' markaların distribütör, bayi, toptancı gibi aracılar olmadan, ürünlerini doğrudan müşterilerine ulaştırdığı bir iş modeli. Yaklaşımının çıkış noktası ise müşteriyle 'doğrudan iletişim kurma' gayesine dayanıyor.
Esta historia es de la edición April - May 2024 de Fast Company Türkiye.
Comience su prueba gratuita de Magzter GOLD de 7 días para acceder a miles de historias premium seleccionadas y a más de 9,000 revistas y periódicos.
Ya eres suscriptor ? Conectar
Esta historia es de la edición April - May 2024 de Fast Company Türkiye.
Comience su prueba gratuita de Magzter GOLD de 7 días para acceder a miles de historias premium seleccionadas y a más de 9,000 revistas y periódicos.
Ya eres suscriptor? Conectar
GLOBAL BİR KAHVE MARKASI YARATMAK İSTİYORUZ
KAHVE DÜNYASI GENEL MÜDÜRÜ KAAN ALTINKILIÇ, GRUBUN YOLCULUĞUNU, ÜRETİMDEN MAĞAZALAŞMAYA ÇEŞİTLİ ALANLARDAKİ STRATEJİLERİNİ VE GELECEK HEDEFLERİNİ FAST COMPANY İÇİN PAYLAŞTI...
MURAT ERKAN 3.0
İŞ HAYATINA TEKNOLOJİ ŞİRKETİNDE BAŞLADI. ARDINDAN SUPERONLİNE'IN CEO'LUĞUNU ÜSTLENDİ. BUNU TURKCELL'DEKİ CEO GÖREVİ İZLEDİ. ŞİMDİ İŞ HAYATINDAKİ 'YENİ DALGAYA', '3.0 DÖNEMİNE' HAZIRLANIYOR. ARADA İSE \"ZİHİNSEL HAZIRLIK\" YAPACAK, \"EKSİK BIRAKTIĞI\" KONULARI TAMAMLAYACAK.
VERİMLİLİK ARAYIŞI
ŞİRKETLER, BÜYÜME VE KARLILIK İÇİN VERİMLİ İŞ YAPMAYI BİR STRATEJİ OLARAK KULLANMAYA YÖNELDİLER. PEKİ, LİDERLER VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK İÇİN HANGİ YENİLİKLERİ YAPTI, NASIL SONUÇLAR ALDI? ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE HANGİ KONULARA ODAKLANACAKLAR?
YAPAY ZEKANIN YÜKSELİŞİ SÜRERKEN İş DÜNYASI NELER YAPIYOR?
Araştırmalara göre, dünyada Yapay Zeka pazarının 2030'a dek 1.8 trilyon dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor... Potansiyeline güvenen şirketlerin büyük bölümü bu konuda uzun yol kat ederken, bazı şirketler ise ilk yapay zeka uygulamalarını hayata geçiriyor...
ΤΟΥΟΤΑ' ΝΙΝ ÇOKLU ÇÖZÜMÜ
Toyota Otomotiv Sanayi CEO'su Erdoğan Şahin, otomobil sektöründeki büyük değişimi, hibrit ve elektrikli araçların yarınını anlatırken, benimsedikleri \"çoklu çözümler\" yaklaşımının ayrıntılarına da dikkat çekiyor. Şahin, \"İçten yanmalı konvansiyonel modellerden tutun da yakıt hücreli, hibrit, şarj edilebilir hibrit ve tam elektrikli olmak üzere geniş bir yelpazede çözümler sunuyoruz\" diyor.
EKİBİN YENİ ÜYELERİ!
ROBOT TEKNOLOJİLERİ ÜRETİMDEN LOJİSTİĞE VE SÜREÇ YÖNETİMİNE KADAR BİRÇOK ALANDA DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRIRKEN VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR, MALİYETLERİ DÜŞÜRÜYOR. DİĞER YANDAN İŞ GÜCÜNÜN DÖNÜŞÜMÜNÜ VE YENİ BECERİ GEREKSİNİMLERİNİ DE BERABERİNDE GETİRİYOR.
HEP İSİNİN BASINDA
KOÇ HOLDİNG'İN ŞEREF BAŞKANI RAHMİ M. KOÇ TÜRKİYE'NİN EN KIDEMLİ İŞ İNSANI ... KENDİ DEYİMİYLE HÂLÂ HER GÜN OFİSİNE GELİYOR, BELLİ DÜZEYDE İŞLERLE İLGİLENİYOR. ENGİN BİR DENEYİMİ, MÜTHİŞ BİR NETWORK'Ü VAR. UZUN SÜREDİR ÖZEL RÖPORTAJ VERMEYEN KOÇ, FAST COMPANY NIN GENZ DANIŞMA KURULU ÜYESİ ALANUR ÖZOKUR'UN SORULARINI YANITLADI.
Yapay zekanın öteki yüzü!
Herkes yapay zekanın dönüştürücü gücüne odaklanmış durumda. Oysa, artan veri sayısı, onları depolama ve dönüştürme için gerekli olan veri merkezleri, çok önemli bir konuyu da gündeme getiriyor: Yapay zeka geliştikçe, yeni enerji talebi ortaya çıkacak.
Dumanların Yerini Yeşil Çelik Alıyor!
Demir-çelikte üretimin hâlâ yüzde 78'i 'kirli' enerji kaynaklarıyla gerçekleşiyor. Bu nedenle sektör, karbon emisyonunun yüzde 11'inden de sorumlu... Tosyalı Holding Başkanı Fuat Tosyalı, 'hidrojen' başta olmak üzere yeni kaynaklarla 'yeşil çelik' ile sürdürülebilir üretimin mümkün olduğunu söylüyor.
BÜYÜK ERİME!
MİLLİ GELİR RAKAMLARININ YANI SIRA İŞ DÜNYASINDAN GELEN VERİLER DE AYNI MESAJI VERİYOR... ORTA GELİR GRUBUNUN TÜKETİM GÜCÜNDEKİ DÜŞÜŞ SÜRÜYOR, GEÇMİŞ YILLARDAKİ GÜCÜNDEN UZAKLAŞIYOR. 2000'Lİ YILLARIN BAŞINDA \"EKONOMİNİN MOTORU OLARAK GÖRÜLEN BU GRUBUN TÜKETİMİ DE YENİDEN ŞEKİLLENİYOR.