“Avrupa ve Afrika'da büyüyeceğiz"

Ekonomist Dergisi, Garanti BBVA ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu. 18 yıldır kadın girişimcilerin başarılarını kutlayan Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması, bu yıl bin 800 başvuruyla rekor bir ilgi gördü ve toplamda 48 bin girişimciye ulaşarak ekosistemi güçlendiren bir platform haline geldi. Arksigner Kurucu Ortağı Özlem Kahramaner, Arksigner ile dijital güvenlik, kimlik doğrulama ve e-imza alanlarında sunduğu yenilikçi çözümlerle 'Türkiye'nin Kadın Girişimcisi' seçildi.
Arksigner, dijital güvenlik, uzaktan müşteri edinimi, kimlik doğrulama çözümleri ve e-imza alanlarında 10 yıldır hizmet veriyor. Uluslararası pazarda Azerbaycan, Avusturya ve Orta Asya ülkelerinde büyüme gösteren Arksigner, 77 kişilik deneyimli bir ekiple çalışıyor. Arksigner Kurucu Ortağı Özlem Kahramaner, kamu, bankacılık, sigorta ve telekomünikasyon gibi farklı sektörlere yönelik projeler geliştiriyor. Arkİmza ile e-imza süreçlerini tamamen dijitalleştirerek kâğıtsız ofis konseptine katkı sağladıklarını söyleyen Kahramaner, “Şu anda Azerbaycan, Avusturya ve Orta Asya ülkelerine hizmet veriyoruz. Yeni pazarlara açılmak için Avrupa ve Afrika'daki dijital kimlik projelerine yoğunlaşıyoruz” diyor. Kahramaner ile girişim yolculuğunu ve büyüme hedeflerini konuştuk.
Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
この記事は Ekonomist の Mart 30 2025 版に掲載されています。
7 日間の Magzter GOLD 無料トライアルを開始して、何千もの厳選されたプレミアム ストーリー、9,000 以上の雑誌や新聞にアクセスしてください。
すでに購読者です ? サインイン
この記事は Ekonomist の Mart 30 2025 版に掲載されています。
7 日間の Magzter GOLD 無料トライアルを開始して、何千もの厳選されたプレミアム ストーリー、9,000 以上の雑誌や新聞にアクセスしてください。
すでに購読者です? サインイン

GEÇMİŞ YIL ZARARLARI; DANISTAY YÜRÜTMEYİ DURDURDU
Yurt içi asgari kurumlar vergisi ile ilgili düzenleme ilk olarak kurumların 2025 yılı kazançları için uygulanacak. Özel hesap dönemine tabi kurumların ise 2025 takvim yılında başlayan özel hesap döneminden itibaren uygulanmaya başlayacak.

Türkiye parayı güzelliğe yatırıyor
Yaklaşık 158 milyar TL'lik büyüklüğe ulaşan güzellik pazarının 2025'te yüzde 16 büyümesi bekleniyor. Yabancı zincirlerden yerli markalara pazardaki yatırımlar hızla artarken, yeni markalar da pazara giriş yapıyor. Z kuşağının ve erkeklerin büyümedeki payı giderek artıyor.

15 YILDIR ANTEP FISTIĞI ÜRETİMİNİ DESTEKLİYOR
Sosyal medyanın etkisiyle yenilikler çok hızlı trend haline geliyor ancak aynı hızla da yerlerini yeni trend-lere bırakıyor.

"Hedefimiz üç yılda 5 milyar dolar büyüklüğe ulaşmak"
Yeni yapısıyla büyük ölçekli işlere odaklanan RePie Yatırım Holding, Türkiye'de ve küresel pazarda lider bir yatırım grubu olma yolunda ilerliyor. RePie Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, \"Orta vadeli hedefimiz, bu çatı altında üç yılda 5 milyar dolar büyüklüğe ulaşmak\" diyor.

İnşaat sektöründe işçilik sorunu büyüyor
Son yıllarda konut krizinin giderek derinleştiği ülkemizde finansa erişimin zorlaşması ve inşaat maliyetlerindeki artış, proje üretimini zorlaştıran ana faktörlerdi. Son dönemde inşaat maliyetleri düşüşe geçse de deprem sonrası artan işçilik sorunu sektörü zorlamaya devam ediyor.

Küresel ticarette 'Trump' depremi
ABD Başkanı Donald Trump, seçim vaatlerinden biri olan 185 ülkeye uygulanacak yeni gümrük tarifelerini 2 Nisan'da açıkladı.

“2025'TE ÜRETİM KATKIMIZI 1 MİLYAR DOLARA ÇIKARACAĞIZ"
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından gerçekleştirilen bağımsız araştırma, McDonald's Türkiye'nin 2023 yılında yüzde 98 “yerli girdi” oranıyla cari açığın kapanmasına 110 milyon dolarlık katkı sağladığını ortaya koydu.

ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ADIMLARI HIZLANDI
Küresel araştırmalar, şirketlerin yüzde 70'inin çevresel sürdürülebilirliği iş stratejilerine entegre ettiğini ve bu alandaki yatırımlarını hızlandırdığını gösteriyor. Bu adımlarla hem gezegenin hem de geleceğin güvence altına alınması hedefleniyor.

İhracatta rekabet daha da zorlaşabilir
ABD Başkanı Trump'ın açıkladığı gümrük tarifeleri dünya ticaretine yeni bir rota çizecek. Maliyetler ve düşük kurlar nedeniyle yurt dışında fiyat tutturmakta zorlanan Türkiye ihracatçıları, en önemli pazarı AB'de daha çetin bir Uzak Doğu rekabetine girecek.

“Türkiye'de ilk kez zeytin unu üreteceğiz”
Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nda bu yıl “Türkiye'nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi” ödülünü, zeytinyağı markası Gaia Oliva'nın kurucusu Tuba Toprakçı Yılmaz aldı. Yılmaz, zeytin çekirdeğinden un üretmeye hazırlanıyor.