Günümüzde iş dünyasındaki en büyük güç bilgi ve bilgiye dayalı analiz yapabilme yeteneği olarak tanımlanıyor. Bundan hareketle 2011 yılında İstanbul merkezli kurulan AGS Global Araştırma, hemen hemen tüm sektörlerde şirketler için farklı coğrafyalarda hedef pazar araştırmaları gerçekleştiriyor. AGS Global Kurucusu ve CEO’su Ahmet Güler, kurumun faaliyet alanlarını ve gelecek hedeflerini anlattı.
Kendiniz ve şirketinizin kuruluş hikayesi hakkında bilgi verir misiniz?
Ahmet Güler. 1984 Kocaeli doğumluyum. 2007 yılında İşletme bölümünden mezun olup MBA yaptıktan sonra Türkiye’nin önde gelen finans kuruluşlarının raporlama birimlerinde görev aldım. 2011 yılında ise üniversite yıllarından beri arzuladığım araştırma sektörü deneyimini somutlaştırmak adına AGS Global Araştırma girişimine imza attık. Bugün AGS Global, Türkiye’nin her noktasında ve dünyanın 130’dan fazla ülkesinde markalara içgörü partnerliği yapan bir araştırma ve yönetim danışmanlığı şirketi olarak yoluna emin adımlarla devam ediyor.
Hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?
AGS Global olarak B2B’den B2C’ye aklınıza gelebilecek tüm sektörlerde 100’den fazla markanın bilinirlik, marka sağlığı, memnuniyet vb. gibi başlıklarda 500’den fazla projesine imza attık. İstanbul merkez ofisimiz ve Berlin ofisimizin haricinde, araştırma teknolojileri alanında yeni ürünlere odaklandığımız bir Bilişim Vadisi yatırımımız da söz konusu. Ancak Türk markalarının süper ligi niteliğindeki Turquality’e özel bir başlık açmak gerekiyor. Bugün Turquality kapsamında yer alan ve katma değer şampiyonu birçok markamızın araştırmayla tanışmasında ve hedef pazarlarda araştırma kılavuzluğunda yol almasında imzamız bulunuyor. Diğer yandan, Turquality dışındaki firmalar için Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı “Pazara Giriş Projesi” hazırlama konusunda da Türkiye’de akredite olan ilk yönetim danışmanlığı firmasıyız ve başta KOBİ’ler olmak üzere bu alanda da hizmet veriyoruz.
هذه القصة مأخوذة من طبعة Eylül 15 2024 من Ekonomist.
ابدأ النسخة التجريبية المجانية من Magzter GOLD لمدة 7 أيام للوصول إلى آلاف القصص المتميزة المنسقة وأكثر من 9,000 مجلة وصحيفة.
بالفعل مشترك ? تسجيل الدخول
هذه القصة مأخوذة من طبعة Eylül 15 2024 من Ekonomist.
ابدأ النسخة التجريبية المجانية من Magzter GOLD لمدة 7 أيام للوصول إلى آلاف القصص المتميزة المنسقة وأكثر من 9,000 مجلة وصحيفة.
بالفعل مشترك? تسجيل الدخول
2025'te 400 fuara milyon kişi gelecek
350 milyon Euro'luk büyüklüğe ulaşan fuar sektörünün 2025'te ivme kazanması bekleniyor. Jeopolitik riskler ve AB'ye vize süreçlerinde yaşanan zorluklar nedeniyle Türkiye'ye ilginin artması ve 400 fuarda 7 milyon ziyaretçi ağırlanması bekleniyor.
BTM'den start up'lara teknoloji merkezi
Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) kuruyor. Merkezde girişimcilerin teknolojik altyapılarına yatırım yapmalarına ve iş dünyasıyla daha etkin bağlantılar kurmalarına olanak tanınacak.
Yapay zeka girişimine yatırım geldi
Adaylar ve işe alım uzmanları arasında yalın ve şeffaf bir süreç yaratıp, işletmelere dokuz kat daha hızlı işe alım ve maliyet tasarrufu imkanı sunan Vinter, Hollanda merkezli ALCORA B.V. firmasından 1,4 milyon Euro tutarında tohum yatırım aldı.
Z KUSAGI MARKALARI DÖNÜŞTÜRÜYOR
Dijital dünyada büyüyüp, etik ve kişiselleştirilmiş deneyimlere önem veren Z kuşağı, markaların odağında. Sosyal medya ve influencer iş birlikleriyle Z kuşağına hitap eden markalar, yeni neslin taleplerine ayak uydurmak için önemli dönüşümler geçiriyor.
"Yenilik yapmayan şirketin geleceği yok"
Yapay zekanın pazarlamada devrim yarattığını vurgulayan 'modern pazarlamanın babası Prof. Dr. Philip Kotler, inovasyon yapmayan şirketlerin geleceğinin olmadığını söylüyor ve \"En net ifadeyle 'yenilik yapın ya da ölün' diyebiliriz\" diyor.
Zeytinyağı kadın girişimcilere emanet
Dünya sıralamasında zeytinde birinci, zeytinyağında ise ikinci olan Türkiye'de, zeytincilik sektörü çok yol katetti. Bu alana kadın girişimci ilgisi de yoğunlaştı. Özellikle zeytinyağında markalı üretim yapan girişimciler, pek çok uluslararası ödüle sahip.
Kayak merkezlerinde doluluk %100'e dayandı
Küresel ısınmanın en çok etkilediği kayak turizminde, kar yağışının kasım ayı sonunda başlaması turizmcilerin yüzünü güldürdü. Erciyes, Sarıkamış ve Palandöken'de sezon erken açılırken, Kartalkaya ve Uludağ'da doluluklar yüzde 90-100 seviyelerine ulaştı.
KKTC'de 96 milyon Pound yatırım yapacak
Turizm, eğitim ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kıbrıs Developments, ikisi otel olmak üzere dört yeni proje daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kıbrıs Development Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Özbirim, Hedefimiz beş yılda 750 konut üretmek” diyor.
Yurt dışında büyümeye 100 milyon TL yatıracak
Salomon, Merrell ve Jack Wolfskin gibi markaları Türkiye'ye getiren Olgar Grup, 2025'te büyümesine hız katacak. Kazakistan ve Gürcistan'ın ardından Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan'a girmeye hazırlanan şirket, 2025'te 100 milyon TL yatırım planlıyor.
"Batarya işinde Çin'le iş birliği gündemde"
Zorlu AVM'nin satışı haberine \"doğru değil” diyen Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal, grubun bu yıl farklı alanlarda 700 milyon dolarlık yatırım yapacağını söylüyor. Köksal, \"Batarya üretiminde Çin ile iş birliği gündeme gelebilir\" diyor.