Henüz internetin yeni yaygınlaştığı bir zamanda ticareti dijitalleştirme' vizyonuyla kurulan ve Türkiye'yi e-ticaretle tanıştıran Hepsiburada, bugün geldiği noktada 101 bin iş ortağının sunduğu 30'dan fazla kategorideki 264 milyon ürünü, 12,1 milyon aktif müşterisiyle buluşturuyor.
Sadece bir e-ticaret platformu değil, uçtan uca dijital çözümler sunan bir teknoloji şirketi olduklarını söyleyen Hepsiburada CEO'su Nilhan Önal Gökçetekin, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında da ticareti dijitalleştirmeye, müşterileri ve paydaşları için en iyi çözümleri üretmeye devam edeceklerinin altını çiziyor.
"Uçtan uca sunduğumuz anahtar teslim çözümlerle e-ticaretin her alanında fark yaratmak, Türkiye'nin her köşesindeki girişimciler ve KOBİ'ler için büyüme fırsatları sunmak bizim önceliğimiz olacak" diyen Nilhan Önal Gökçetekin ile Hepsiburada'nın kuruluştan bugüne yolculuğunu ve gelecek hedeflerini konuştuk.
◆ 100 yıllık tarihinde Cumhuriyet'in, şirket olarak size katkıları neler oldu?
Bundan neredeyse çeyrek asır önce kurulan Hepsiburada, Türkiye'yi e-ticaretle tanıştırdı. Bugün Hepsiburada, ülkemizin dört bir yanında, herkes için kolayca erişilebilir olmayı başaran bir marka. 101 bin iş ortağımızın sunduğu 264 milyon ürünü müşterilerimizle buluşturuyoruz. Sadece bir e-ticaret platformu değil, uçtan uca dijital çözümler sunan bir teknoloji şirketiyiz.
Cumhuriyetimizin taşıdığı değerler sayesinde yerli teknolojileri geliştiriyor, ülkemizin bayrağını dünya teknoloji borsası Nasdaq'da dalgalandıran tek şirket olarak başarılarımızı küresel çapta kanıtlıyoruz.
Yine Cumhuriyetimizin sağladığı gelişim ve özgürlük ortaminda, kadın girişimciliğini destekleyip kadınların ekonomik hayata dahil olmalarına destek sunuyoruz. Cumhuriyet'in bize sunduğu değerler Işığında büyümeye, topluma ve ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceğiz.
◆ Alanınızda nasıl farklılaşıyorsunuz?
この記事は Ekonomist の Ekim 27 2024 版に掲載されています。
7 日間の Magzter GOLD 無料トライアルを開始して、何千もの厳選されたプレミアム ストーリー、9,000 以上の雑誌や新聞にアクセスしてください。
すでに購読者です ? サインイン
この記事は Ekonomist の Ekim 27 2024 版に掲載されています。
7 日間の Magzter GOLD 無料トライアルを開始して、何千もの厳選されたプレミアム ストーリー、9,000 以上の雑誌や新聞にアクセスしてください。
すでに購読者です? サインイン
Değişen dinamiklere uyum dönemi
Değişen iş gücü dinamiklerine uyum sağlayan insan kaynakları departmanlarının 2025 yılı gündeminde ücret politikaları, esnek çalışma, yapay zeka, yetenek yönetimi ve hibrit çalışma gibi başlıklar olacak.
İhracat kayıplarını 2025'te telafi edecek
2024 yılını olumsuz koşullara rağmen yaklaşık 30,5 milyar dolarlık ihracatla tamamlayan kimya sektörü 2025'te hedef büyüttü. 700 bin kişiye istihdam sağlayan sektör, faaliyete girecek Kimya Teknoloji Merkezi ile 2025'te 35 milyar dolarlık ihracat hedefliyor.
2025 sektör için zorlu bir yıl olabilir
2024 yılında yüksek enflasyon, dolar bazında yüksek fiyatlar ve turist sayılarındaki düşüş gibi sorunlarla mücadele eden perakende sektörü için 2025 de kolay bir yıl olmayacak. Sektör, dijitalleşmeye yatırım yapmaya ve verimlilik projelerine odaklanacak.
Yılın ikinci yarısında hareket bekleniyor
Gayrimenkul sektörü, ekonomide sıkılaştırma politikalarına ve gayrimenkul, yüksek kredi faiz oranlarına rağmen 1,4 milyona yaklaşan konut satışı ile 2024'ü hareketli geçirdi. 2025 yılının ikinci yarısında kredi musluklarının açılmasıyla 1,3 milyon konut satışı bekleniyor.
2025'te tüm gözler fiyat artışında olacak
Tarım ve hayvancılık sektörü savaş, enflasyon ve kuraklığın da etkisiyle fiyat artışlarından en çok etkilenen alan olurken, gözler 2025 yılına çevrildi. Her ne kadar beklentiler iyimser olsa da enflasyon dinamikleri gıdada fiyat artışlarının gelecek yıl da devam edeceğini gösteriyor.
Kurulu güçte yenilenebilir enerjinin payı artıyor
115 bin MW'i bulan Türkiye'nin enerji kurulu gücünde 2025'te 7 bin MW'ı aşan kapasite artışı planlanıyor. Kurulu gücün yüzde 55'inin yenilenebilir kaynaklardan karşılandığı sektörde, önümüzdeki dönemde de büyümenin temiz enerjiden gelmesi bekleniyor.
Sektör 1 milyon barajına oturdu
Otomotiv sektörü 2024 yılını 2023 yılına paralel yaklaşık 1,2 milyon adet seviyesinde tamamladı. Kredi maliyetleri ve matrah oranlarına dikkat çeken sektör temsilcileri, bu olumsuz etkilere rağmen sektörün artık 1 milyon adetler seviyesine oturduğunu söylüyor.
"Neoliberal dönem bitiyor 2025 belirsizliklerle geliyor"
Ekonomide yaşanan güç kaymasını neoliberal dönemin bitişi olarak yorumlayan Siyaset Bilimci Soli Özel, \"Dünya 2025 yılına siyaset ve ekonomide belirsizliklerle giriyor\" diyor. Özel, yeni bir dünya savaşı ihtimalini de düşük buluyor.
"Kritik kurumların itibarı yasalarla yükseltilmeli”
2025'te enflasyonun kontrol altına alınabilmesi için ekonomi ile ilgili kritik kurumların itibarını güçlendirecek yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirten Prof. Dr. Hakan Kara, \"Bu durumda, 2026'dan itibaren bir çıkış döneminin yaşanması mümkün” diyor.
“Enflasyonun nedenini azaltacak reformlar yok"
2025'e girerken Türkiye'de hala maliye politikalarının para politikalarını desteklemekten uzak olduğunu vurgulayan Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, \"Enflasyonun yapısal nedenlerini azaltacak reformlar maalesef yok\" diyor.