Prøve GULL - Gratis
LÜKS KONUT TRENDİ YAYGINLAŞIYOR
Ekonomist
|Mart 16 2025
Teknolojideki gelişmelerle birlikte, ülkemizde ve dünyada lüks konut projelerinde artış gözleniyor. İstanbul’dan İzmir’e, Ankara’dan Muğla’ya merkezi konumları ve lüks donatıları ile öne çıkan projelerde m2 fiyatları 250-350 bin TL aralığında değişiyor.
-

Dünyada ve ülkemizde teknolojideki gelişme-lerle birlikte insanların yaşam standartları ve konut tercihleri de değişiyor. Eskinin köhne binaları yerlerini son teknoloji ile donatılmış, sosyal alanları ile bireylerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan lüks konut projelerine bırakıyor. Bu binalar lüks bir yaşam standardı sunmanın yanı sıra çevreyle dost, doğal kaynakları koruyan sürdürülebilir binalar olarak da öne çıkıyorlar.
Cürük yapı stokunun mevcut yapılar arasında yüzde 80’lere ulaştığı ülkemizde kentsel dönüşümün önemi iyice anlaşılıyor. Kentsel Dönüşüm Yasası ve süreci hızlandırması hedeflenen düzenlemelere rağmen kentsel dönüşümü finanse edecek kaynakların yetersizliği nedeniyle süreç çok yavaş ilerliyor. Çürük yapı stokunun en yoğun olduğu İstanbul’daki kentsel dönüşüm projeleri ağırlıklı olarak arsa değeri ve konut birim fiyatlarının çok yüksek olduğu Nişantaşı, Beşiktaş, Levent ve Etiler gibi İstanbul’un kalbindeki bölgelerde gerçekleşiyor.

Piyasa uzmanları, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde konut piyasasında en üst segment konut ve rezidans projelerinin yoğunlaştığı bölgelerde ve kentsel dönüşüme muhtaç bölgelerde lüks dönüşüm projelerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini söylüyor.
Denne historien er fra Mart 16 2025-utgaven av Ekonomist.
Abonner på Magzter GOLD for å få tilgang til tusenvis av kuraterte premiumhistorier og over 9000 magasiner og aviser.
Allerede abonnent? Logg på
FLERE HISTORIER FRA Ekonomist

Ekonomist
Beypazarı Maden Suyu'ndan gazlı içecek sektörüne inovatif girişim
Beypazarı Maden Suyu, gazlı içecek pazarına Co'âlâ markasıyla giriş yaptı. Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan, “Yıllardır doğal maden suyu alanındaki uzmanlığımızı, tüketicilerin değişen ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeni kategorilere taşıyoruz. Co'âlâ, bu vizyonun bir yansımasıdır” diyor.
1 min
Haziran 22 2025

Ekonomist
“KOBİ'ler için yenilikçi ve esnek çözümler geliştiriyoruz”
AXA Türkiye Teknik Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Barış Altın, KOBİ'lerin dijital dönüşümüne eşlik eden, yenilikçi ve esnek çözümler geliştirdiklerini söylüyor. Altın, yakın dönemde; yapay zeka destekli risk analizleriyle kişiselleştirilen poliçeler, e-ticaret platformları için güvence paketleri, tarım-gıda sektörüne özel iklim temelli parametrik ürünler ve sürdürülebilirlik odaklı ESG uyumlu sigortaların gündemlerinde olduğunu belirtiyor.
5 mins
Haziran 22 2025

Ekonomist
Kuruyemişte 100 mağaza ve 7,2 milyar TL ciro hedefliyor
Kuruyemişle başlayan yolculuğunu enerji, inşaat ve turizmle büyüten Tunçlar Holding, 'Çitlekçi' markasıyla gıdada liderliğe yürüyor. Beş yılda 50 milyon dolarlık mağaza yatırımı ile 100 şubeye ulaşmayı planlayan Çitlekçi, 2025'te 7,2 milyar TL ciro ve yüzde 20 istihdam artışı hedefliyor.
4 mins
Haziran 22 2025
Ekonomist
VERGİDE KRİPTO VARLIK DÜZENLEMESİ NE ZAMAN?
Farklı bir varlık sınıfı olması nedeniyle kripto varlık vergilemesi zorluklar içeriyor. Vergi kanunlarında gerekli değişiklikler yapılarak, vergi düzenlemeleri tamamlanması ve kripto varlıklar piyasasında vergileme netleştirilmelidir.
2 mins
Haziran 22 2025

Ekonomist
İstanbul'un en pahali ve en ucuz 10 semti
Konut fiyatlarında Londra, Dubai gibi şehirlerle yarışan İstanbul'un en pahalı ve en ucuz 10 semtini araştırdık. 247 bin TL/m2 konut satış fiyatı ile Nişantaşı ilk sırayı alırken, onu Etiler ve Levazım izliyor. En düşük fiyatlı semt ise 18 bin TL/m2 ile Esenyurt'a bağlı İstiklal oldu.
3 mins
Haziran 22 2025

Ekonomist
'Başkentimizin geleceğine yön veriyoruz"
13 organize sanayi bölgesi ve 13 teknoloji geliştirme bölgesiyle Ankara'nın aynı zamanda bir teknoloji ve sanayi şehri olduğunu söyleyen Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, “Coğrafi olarak birçok lojistik avantaja sahip, sanayi, ticaret ve turizm kenti Ankara'nın bir serbest bölgeye kavuşturulması, Ankara'nın ekonomik büyümesine katkı sağlayacaktır” diyor.
2 mins
Haziran 22 2025

Ekonomist
Portföy yönetim şirketi olacak
Mundi, sermaye piyasası ürünlerini ve yatırım fırsatlarını KOBİ'lere açarak Türk fintech sektöründe dönüştürücü bir rol üstleniyor. Girişim, Speedinvest'ten aldığı 2,5 milyon dolarlık yatırımla portföy yönetim şirketi yetkisi kazanmayı planlıyor.
2 mins
Haziran 22 2025

Ekonomist
Globalde hem üretici hem marka olarak büyüyecek
2025'te 3 milyar TL satış geliri hedefleyen Seranit, üretim kapasitesini artırırken ihracatta vites büyütecek. Seranit Genel Müdürü Fatih Kıvanç, \"Almanya, Fransa, ABD ve Azerbaycan'a yoğunlaşacak, global varlığımızı hem üretici hem de marka olarak pekiştireceğiz\" diyor.
2 mins
Haziran 22 2025

Ekonomist
SAĞLIKTA SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK HAMLELERİ ARTIYOR
Dünyada 134, Türkiye'de ise 95 yıldır faaliyet gösteren Philips, sağlık teknolojileri alanında dönüşümün öncülerinden. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Gamze Arbak, sürdürülebilirliğin yalnızca çevresel değil, aynı zamanda sosyal ve dijital boyutlarıyla da ele alınması gerektiğine dikkat çekiyor.
1 mins
Haziran 22 2025

Ekonomist
"Yatırımcıyı sahada güçlendiren bir yapıya sahibiz"
30 yılı aşkın küresel petrol ve doğal gaz tecrübesiyle kurulan Mandila, yatırımcılara zorlu coğrafyalarda entegre teknik destek sunuyor. Irak'tan Libya'ya geniş bir alanda arama-üretim faaliyetleri yürüttüklerini söyleyen Mandila Kurucusu Dr. Zeynep Elif Yıldızel, \"Danışmanlıkla başlayan yolculuğumuz, yatırımcıyı sahada güçlendiren bir yapıya evrildi” diyor.
3 mins
Haziran 22 2025